Hur det började

 

 

 

Liberté Cavesson

Hur idén till Liberté Cavesson uppstod

 

Jag tränar mina hästar bettlöst och har under många år beprövat de huvudlag som finns på marknaden såsom sidepull, hackamore, kapsoner i olika utföranden, bitless bridle, naturligt hackamore, LG-bridle, bosal, repgrimma och vanlig stallgrimma. De flesta fungerade bra men jag var ändå inte riktigt nöjd. Jag ville ha något som var lättare och smidigare men ändå tydligt.

 

Jag ville att huvudlaget skulle sitta bra utan att det måste spännas hårt, jag vill till exempel kunna ge mina hästar en morot under träning som de ska kunna tugga med lätthet. Jag vill inte heller att huvudlaget ska påverka med hävstångseffekt. Jag ville att det skulle vara mjukt över nosen och inte skramla eller slå mot nosen under galopp som en del kapsoner kan göra. Jag köper inte längre nya läderprodukter av djur-etiska skäl så därför letade jag efter andra material.

 

Så av en händelse lärde jag mig att knyta paracord, som är ett mjukt starkt rep i nylon. Att handarbeta med paracord har sitt ursprung från krig då fallskärmshoppare knöt ihop sina linor för att få med sig extra rep som kunde komma till nytta. Många handarbetar olika överlevnadsprodukter i paracord. Jag gjorde så mina första huvudlag och provade dem noga och fann att huvudlaget var mycket bra, mjukt och skönt för hästen med utmärkt passform och gav tydliga signaler. Liberté Cavesson har sedan dess provats av flera olika ryttare som använt kapsonen till ridning, markarbete och arbete på långa tömmar.

 

Jag som tillverkar och säljer Liberté Cavesson heter Eleonor Madsen. Tidigare arbetade jag heltid som beridare och instruktör men valde att sluta med hästar som profession och fördjupade mig istället inom ridkonst och belöningsbaserad hästträning med mina privata hästar. Jag erbjuder coaching till dig som vill utveckla dina kunskaper om hästvänliga och vetenskapliga metoder inom biomekanik och ridkonst. Jag lär främst ut hur man använder fina hjälper och hur man kan kommunciera med hästen med hjälp av bla klickerträning i ridning, körning och markarbete. Coaching ges i form av privatlektioner i Sundsvall. För prisuppgift maila till libertecavesson@gmail.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved